Du behöver

  • 2 st stora ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 dl smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st citron rivet skal

Glasyr:

3 dl florsocker
1 st lime rivet skal och pressad saft
hushållsfärg en droppe, grön

Ugn: 175°

En form – 1 1/2 liter

Gör så här

1
Smörj och bröa en kakform som rymmer ca 1 1/2 liter.

2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölk och smält smör . Blanda mjöl, bakpulver och citronskal i en skål och rör ner i äggsmeten till en jämn smet.

3
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på sockrad bakduk på ett bakgaller. Låt kakan kallna under bakduk.

4
Glasyr: Blanda florsocker, limeskal och limesaft i en kastrull. Rör om under tiden glasyren blir varm. Tillsätt 1 droppe grön hushållsfärg. Häll över glasyren i en skål och rör om då och då tills glasyren börjar tjockna. Bred glasyren på kakan och låt stelna.