Du behöver

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st apelsiner
  • 2 st ägg
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Garnera med:

1 st grapefrukt
citronmeliss

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skrubba apelsinerna noga i varmt vatten och torka dem. Riv apelsinskalet och pressa ur saften.

2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner det rivna apelsinskalet. Vispa vitorna till hårt skum i en annan bunke.

3
Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite av apelsinsaften. Blanda ner gelatinbladen och resten av apelsinsaften i äggulesmeten.

4
Vispa grädden medelhårt och vänd ner i äggsmeten. Vänd till sist ner äggvitorna.

5
Fördela smeten i dessertglas och låt stå i kylen i ca 4 timmar. Garnera med hinnfria klyftor av grapefrukt och toppa med citronmeliss.