Du behöver

  • 6 st potatis medelstora
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar nymald
  • 2 st ägg 1 ägg + 1 äggula
  • 1 dl ströbröd
  • matfett

Servera med:

120 g kotlettbacon
lingonsylt
råkostsallad med vitkål, morot och apelsin

Gör så här

1
Skala och koka potatisen. Pressa potatisen ner i en bunke och blanda med salt, peppar, ägg och äggula. Arbeta samman så att blandningen går att forma.

2
Ta upp en klick med en matsked och forma till en boll som rullas i ströbröd. Platta till bollen så att det blir en jämntjock bulle och lägg den på smörpapper för att torka en stund. Gör likadant med resten av smeten.

3
Stek bullarna i en medelvarm stekpanna med matfett tills de får vacker färg. Servera med stekt kotlettbacon, lingonsylt och råkostsallad.