Du behöver

  • 1 st purjolök decimeter
  • 1 st morot
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 msk matfett
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 msk redning maizena
  • 300 g fisktärningar pangasius och sej
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad dill

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöksklyftan. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett i ca 3 minuter.

2
Tillsätt grädde, buljongtärning, vatten och ljus redning. Koka upp soppan under omrörning och låt sjuda i 5 minuter.

3
Lägg ner fisken och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och dill. Servera soppan het med bröd till.