Du behöver

  • 250 g kycklinglårfilé
  • 2 st morötter
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 tsk salt
  • 4 st vitpepparkorn

Currysås:

1 msk smör eller margarin
1.5 msk vetemjöl
1 msk curry
2 dl buljong från kycklingen
0.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Servera med:

morötter kokta
ris
mango chutney

Gör så här

1
Dela lårfiléerna på mitten och lägg i en kastrull. Häll på så mycket vatten att det täcker kycklingen. Koka upp och skumma av.

2
Skala och skär morötterna i bitar. Skala och klyfta löken. Tillsätt morötter, lök, lagerblad, salt och vitpeppar till grytan och koka i 15 minuter.

3
Currysås: Smält smör i en kastrull och rör i mjöl och curry. Späd med buljong från kycklingkoket och grädde. Koka upp under omrörning och låt såsen koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med currysås, morötter, ris och mango chutney.