Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 0.5 tsk salt

Purjolöks- och svampstuvning:

200 g champinjoner eller annan svamp
1 st purjolök dm
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
salt och peppar

Servera med:

hackad persilja
råkostsallad med kikärtor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Omelett: Smörj två små ugnsfasta formar. Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 minuter. Ta kastrullen från värmen.

2
Tillsätt ett ägg i taget under vispning och salta. Fördela ägg-smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

3
Purjolöks- och svampstuvning: Ansa och skiva svampen. Skölj och skiva purjolöken. Fräs svamp och purjolök i en kastrull med matfett. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med mjölk och låt sjuda 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Bred stuvningen över omeletterna. Strö över hackad persilja. Servera med råkostsallad.