Du behöver

  • 6.5 dl lantbrödsmjöl ljust
  • 25 g jäst för söta degar
  • 25 g smör mjukt
  • 2 msk brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl mjölk

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg mjölet i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Smula ner jästen, klicka i rumstempererat smör och tillsätt sirap och salt.

2
Värm mjölken till 37° och tillsätt den genom matarröret under gång. Arbeta degen, ca 2 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en längd. Snitta sicksack med degskrapan i längderna så att det bildas trekanter av degen.

4
Lägg trekantsbröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter.

5
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.