Du behöver
- 6.5 dl lantbrödsmjöl ljust
- 25 g jäst för söta degar
- 25 g smör mjukt
- 2 msk brödsirap
- 1 tsk salt
- 2.5 dl mjölk
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg mjölet i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Smula ner jästen, klicka i rumstempererat smör och tillsätt sirap och salt.
2
Värm mjölken till 37° och tillsätt den genom matarröret under gång. Arbeta degen, ca 2 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en längd. Snitta sicksack med degskrapan i längderna så att det bildas trekanter av degen.
4
Lägg trekantsbröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter.
5
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.