Du behöver
- 2 msk ströbröd
- 0.5 dl mjölk
- 200 g kycklingfärs
- 0.5 st ägg
- 0.5 tsk dijonsenap
- 1 krm dragon torkad
- 0.5 msk kycklingfond
- salt peppar
- 1 msk matfett
Rödbetsbulgur:
2 prt bulgur
1 st rödbeta
Äppelcrème:
1 dl lätt crème fraiche
0.5 st äpple
2 cm purjolök
salt peppar
Garnera med:
timjan färsk
Servera med:
sallad
Gör så här
1
Lägg ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, senap, dragon, kycklingfond, salt och peppar och arbeta ihop till en smidig färs.
2
Klicka i färsen i en stekpanna med matfett och stek på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
3
Rödbetsbulgur: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpack-ningen och tillsätt en skalad och riven rödbeta under koktiden.
4
Äppelcrème: Blanda crème fraiche med tärnat äpple, skivad purjolök och smaka med salt och peppar. Garnera med timjan och servera sallad till.