Du behöver

  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 200 g kycklingfärs
  • 0.5 st ägg
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 krm dragon torkad
  • 0.5 msk kycklingfond
  • salt peppar
  • 1 msk matfett

Rödbetsbulgur:

2 prt bulgur
1 st rödbeta

Äppelcrème:

1 dl lätt crème fraiche
0.5 st äpple
2 cm purjolök
salt peppar

Garnera med:

timjan färsk

Servera med:

sallad

Gör så här

1
Lägg ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, senap, dragon, kycklingfond, salt och peppar och arbeta ihop till en smidig färs.

2
Klicka i färsen i en stekpanna med matfett och stek på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

3
Rödbetsbulgur: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpack-ningen och tillsätt en skalad och riven rödbeta under koktiden.

4
Äppelcrème: Blanda crème fraiche med tärnat äpple, skivad purjolök och smaka med salt och peppar. Garnera med timjan och servera sallad till.