Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl kall mjölk 3 %
  • 2 msk rapsolja kallpressad
  • 1 tsk salt
  • vetemjöl ca 7 dl

Pensling och garnering:

1 st ägg
0.5 dl sesamfrö

Ugn: 225°

8 bullar

Gör så här

1
Rör ut jästen i en degbunke med den kalla mjölken Tillsätt rapsolja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en deg och knåda den smidig på mjölat bakbord.

2
Dela degen i åtta bitar och forma bitarna till runda bullar. Lägg bullarna på en bricka med bakplåtspapper och lägg över en handduk. Låt bullarna jäsa i kylen över natten (ca 8 timmar).

3
Ta fram bullarna ur kylen och lägg över dem med bakplåts-papperet på en plåt. Snitta ett kryss i bullarna med en vass kniv. Sätt på ugnen och låt bullarna jäsa i rumstemperatur medan ugnen värms upp. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.