Du behöver
- kycklinglårfilé ca 900 g
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 1 cm färsk ingefära
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk currypasta grön
- 4 dl kokosmjölk krämig
- 200 g champinjoner små
- 1 st purjolök
- 1 st paprika orange
Servera med:
kokt ris eller quinoa
Gör så här
1
Skär varje lårfilé i 3 bitar och bryn dem i en stekpanna med smör i omgångar. Salta och peppra.
2
Skala och hacka ingefära, gul lök, vitlök och fräs med kycklingen i den sista omgången. Lägg över alltsammans i en gryta.
3
Rör ner grön currypasta och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter.
4
Ansa och skär champinjonerna i bitar, purjolöken i skivor och paprikan i bitar. Tillsätt grönsakerna i slutet av koktiden. Servera med kokt ris eller quinoa.