Du behöver

  • kycklinglårfilé ca 900 g
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk currypasta grön
  • 4 dl kokosmjölk krämig
  • 200 g champinjoner små
  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika orange

Servera med:

kokt ris eller quinoa

Gör så här

1
Skär varje lårfilé i 3 bitar och bryn dem i en stekpanna med smör i omgångar. Salta och peppra.

2
Skala och hacka ingefära, gul lök, vitlök och fräs med kycklingen i den sista omgången. Lägg över alltsammans i en gryta.

3
Rör ner grön currypasta och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter.

4
Ansa och skär champinjonerna i bitar, purjolöken i skivor och paprikan i bitar. Tillsätt grönsakerna i slutet av koktiden. Servera med kokt ris eller quinoa.