Du behöver
- kycklinglår ca 900 g
- 0.5 st citron
- salt och peppar
- 1 msk rosmarin färsk hackad
- 25 g smält smör
- 1 tsk worcestersås
Sås:
2 dl sky silad
2 dl lätt crème fraiche
2 msk redning maizena
1 tsk honung
salt och peppar
Servera med:
sallad
quinoa eller ris
Ugn: 225°
Gör så här
1
Torka av kycklinglåren och gnid in dem med en 1/2 citron och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och krydda med peppar och rosmarin. Pensla kycklinglåren med smält smör blandat med worcestersås.
2
Stek kycklingen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
3
Sås: Sila stekskyn och blanda med lätt crème fraiche i en kastrull och koka upp. Vispa ner brun redning och koka i 3 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera med sallad och kokt quinoa eller ris.