Du behöver

  • 6 st rödtungsfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk ströbröd

Fyllning:

140 g krabbkött
175 g kött rödtungfilé inkl från fenor
1 msk hummerfond
2 msk crème fraîche
salt och peppar

Vitvinsås:

2 msk smör
1 st morot
2 st schalottenlökar
2 st dillstjälkar
3 dl vin torrt vitt
3 dl matlagningsgrädde
3 msk vetemjöl
0.5 dl kallt vatten
salt och peppar

Servera med:

2 dl belugalinser svarta
2 st morötter
300 g sparris fryst grön
dill

Gör så här

1
Lägg fiskfiléerna på smörpapper. Ta bort fenköttet och lägg det i en skål till fyllningen. Salta och peppra fisken. Skär ett litet snitt i mitten längs med filéerna.

2
Fyllning: Mixa krabbkött, fenköttet, hummerfond och crème fraiche till en krämig fyllning. Salta och peppra.

3
Vik/rulla ihop filéerna till ett paket med den lilla öppningen uppåt. Spritsa in fyllningen i öppningen på fisken och lägg över fisken i en smord ugnssäker form. Pensla med smält smör och strö över ströbröd. Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter.

4
Vitvinsås: Fräs smör, skalad och hackad morot och schalot-tenlök i en kastrull, i ca 3 minuter. Tillsätt dillstjälkar, vitt vin och grädde och koka 5 minuter. Sila såsen och tillsätt mjöl utrört i vatten. Koka såsen under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Mixa såsen skummig vid servering.

5
Koka belungalinserna i grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och tändsticksstrimla morötterna och koka dem 1 minut i lättsaltat vatten. Koka sparrisen i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skär av dem 5 cm i ändarna och använd till sparrismoussen. Toppa med en dillkvist.