Du behöver
- 4 dl vispgrädde
- 0.75 dl ljust muscovadosocker
- 1 tsk chiliflakes
- 160 g mörk choklad 70%
- 2 st äggulor
Garnera med:
2 dl Vispad grädde
chokladfigurer se recept
6 st physalis
Gör så här
1
Värm grädde, muscovadosocker och chilifalkes i en kastrull tills sockret smält. Låt stå 1 minut och sila av chilin. Låt grädden stå i kylen över natten.
2
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en glasskål. Smält chokladen i mikron, ca 1 1/2 minut eller över hett vattenbad. Rör om så att chokladen blir slät. Rör ner äggulorna.
3
Vispa grädden medeltjock och rör ner 1/3 av grädden i chokladen. Rör kraftigt! Vänd sedan ner resten av grädden i chokladen.
4
Fördela moussen i 6 dessertglas och låt stå i kylen fram till servering. Garnera med vispad grädde, chokladfigurer och physalis.