Du behöver

  • 1 kg lax med skinn och ben
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 1.5 dl hackad dill
  • 7 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar

Garnera med:

citron
gurka
gravad lax

8-10 personer

Gör så här

1
Rensa laxen fri från ben och skinn och finfördela laxen med elvisp på lägsta hastighet. Blanda med majonnäs, gräddfil och dill.

2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp dem och smält på svag värme. Rör ner i fisksmeten.

3
Vispa grädden och vänd ner i fisksmeten. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

4
Häll upp i en avlång form och låt stå kallt i 1 dygn. Stjälp upp och garnera med citron, gurka och lax.