Du behöver
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st purjolök
- 400 g potatis
- 3 dl mjölk
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk dijonsenap
- salt och peppar
- 1 dl riven ost
Topping:
0.5 st röd paprika
0.5 st paprika gul
75 g champinjoner
2 tsk matfett
Servera med:
brödkrutonger se recept, finns att köpa färdiga, Zeta
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka vitlöken. Ansa, dela, skölj och skiva purjolöken. Skala och skivad potatisen.
2
Koka upp mjölk i en gryta och tillsätt, vitlök, purjolök och po-tatis. Smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under omrörning i ca 10 minuter. Smaksätt med senap, salt och peppar.
3
Lägg över i två smorda ugnssäkra formar och strö över riven ost. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
4
Fräs tärnad paprika och champinjoner i en stekpanna med matfett och strö över gratängen.
5
Brödkrutonger: Tärna vitt bröd och hacka 1 vitlöksklyfta. Stek bröd och vitlök i en stekpanna med olja, tills brödet är gyllenbrunt. Toppa med vitlökskrutongerna.