Du behöver

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st purjolök
  • 400 g potatis
  • 3 dl mjölk
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost

Topping:

0.5 st röd paprika
0.5 st paprika gul
75 g champinjoner
2 tsk matfett

Servera med:

brödkrutonger se recept, finns att köpa färdiga, Zeta

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka vitlöken. Ansa, dela, skölj och skiva purjolöken. Skala och skivad potatisen.

2
Koka upp mjölk i en gryta och tillsätt, vitlök, purjolök och po-tatis. Smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under omrörning i ca 10 minuter. Smaksätt med senap, salt och peppar.

3
Lägg över i två smorda ugnssäkra formar och strö över riven ost. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.

4
Fräs tärnad paprika och champinjoner i en stekpanna med matfett och strö över gratängen.

5
Brödkrutonger: Tärna vitt bröd och hacka 1 vitlöksklyfta. Stek bröd och vitlök i en stekpanna med olja, tills brödet är gyllenbrunt. Toppa med vitlökskrutongerna.