Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 2 tsk matfett
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 cm färsk ingefära
- 250 ml kokosmjölk
- 2 krm fisksås asiatisk
- 1.5 krm sambal oelek
- 4 st champinjoner
- 1 st morot
- 1 st purjolök dm
Servera med:
jasminris kokt
sallat
limeklyfta
Gör så här
1
Skiva kycklingfiléerna. Bryn kycklingen i en stekpanna med matfett på hög värme.
2
Tillsätt skalad och hackad vitlök och ingefära. Späd med kokosmjölk och smaksätt med fisksås och sambal oelek. Låt sjuda, 5–8 minuter.
3
Skär champinjonerna i bitar. Skala och strimla moroten och skiva purjolöken. Lägg ner i grytan i slutet av koktiden. Servera med kokt jasminris, sallad och limeklyfta.