Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 2 tsk matfett
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 cm färsk ingefära
  • 250 ml kokosmjölk
  • 2 krm fisksås asiatisk
  • 1.5 krm sambal oelek
  • 4 st champinjoner
  • 1 st morot
  • 1 st purjolök dm

Servera med:

jasminris kokt
sallat
limeklyfta

Gör så här

1
Skiva kycklingfiléerna. Bryn kycklingen i en stekpanna med matfett på hög värme.

2
Tillsätt skalad och hackad vitlök och ingefära. Späd med kokosmjölk och smaksätt med fisksås och sambal oelek. Låt sjuda, 5–8 minuter.

3
Skär champinjonerna i bitar. Skala och strimla moroten och skiva purjolöken. Lägg ner i grytan i slutet av koktiden. Servera med kokt jasminris, sallad och limeklyfta.