Du behöver
- 250 g falukorv
- 1 msk senap
- 1 st äpple
- ströbröd
Potatis- och persiljerotsmos:
350 g potatis mjölig
150 g persiljerot eller palsternacka
1 dl mjölk
2 tsk matfett
salt och peppar
timjan
Servera med:
råkost
Ugn: 225°
Gör så här
1
Snitta korven i skivor. Bred senap i skårorna. Skala och skär äpplet i tunna klyftor och lägg i skårorna. Lägg korven i en ugnssäker form och strö över ströbröd. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
2
Potatis- och persiljerotsmos: Skala och skär potatis och persiljerot i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och matfett. Mosa med ballongvisp till ett fluffigt mos. Smaksätt med salt och peppar. Servera med råkost.