Du behöver

  • 250 g falukorv
  • 1 msk senap
  • 1 st äpple
  • ströbröd

Potatis- och persiljerotsmos:

350 g potatis mjölig
150 g persiljerot eller palsternacka
1 dl mjölk
2 tsk matfett
salt och peppar
timjan

Servera med:

råkost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Snitta korven i skivor. Bred senap i skårorna. Skala och skär äpplet i tunna klyftor och lägg i skårorna. Lägg korven i en ugnssäker form och strö över ströbröd. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.

2
Potatis- och persiljerotsmos: Skala och skär potatis och persiljerot i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och matfett. Mosa med ballongvisp till ett fluffigt mos. Smaksätt med salt och peppar. Servera med råkost.