Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 msk skaldjursfond
- 1 st morot
- 1 st persiljerot eller palsternacka
- 2 st stjälkar selleri
- salt och peppar
- 1 st koljafilé ca 200 g
- 200 g räkor oskalad vikt
Garnera med:
dill
Servera med:
bröd grovt
Gör så här
1
Skala och hackad lök och vitlök. Fräs löken i en gryta med olja tills löken blir mjuk.
2
Tillsätt krossade tomater, vatten, skaldjurfond, skalad och skivad morot, skalad persiljerot skuren i bitar, skivad selleri. Koka upp och låt sjuda 10 minuter under lock. Smaksätt med salt och peppar.
3
Skär fisken i bitar och lägg i soppan, ca 3 minuter. Lägg upp i tallrikar och strö över skalade räkor. Garnera med dill och servera med grovt bröd.