Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk skaldjursfond
  • 1 st morot
  • 1 st persiljerot eller palsternacka
  • 2 st stjälkar selleri
  • salt och peppar
  • 1 st koljafilé ca 200 g
  • 200 g räkor oskalad vikt

Garnera med:

dill

Servera med:

bröd grovt

Gör så här

1
Skala och hackad lök och vitlök. Fräs löken i en gryta med olja tills löken blir mjuk.

2
Tillsätt krossade tomater, vatten, skaldjurfond, skalad och skivad morot, skalad persiljerot skuren i bitar, skivad selleri. Koka upp och låt sjuda 10 minuter under lock. Smaksätt med salt och peppar.

3
Skär fisken i bitar och lägg i soppan, ca 3 minuter. Lägg upp i tallrikar och strö över skalade räkor. Garnera med dill och servera med grovt bröd.