Du behöver

  • 2 st kycklingfilĂ©er
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk chilisĂ„s
  • 1 msk sweet chilisĂ„s
  • 1 msk oystersĂ„s ostronsĂ„s
  • 1 tsk ingefĂ€ra riven
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk lime pressad + lite rivet skal
  • 3 dl kokosmjölk
  • salt eller fisksĂ„s

Servera med:

5 cm purjolök
0.5 st röd paprika
10 st sockerÀrtor
jasminris kokt
koriander

Gör sÄ hÀr

1
SkÀr kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljorna i en stekpanna och bryn kycklingen.

2
TillsĂ€tt chilisĂ„s, sweet chilisĂ„s, oystersĂ„s, ingefĂ€ra, riven vitlök och limesaft och limeskal. TillsĂ€tt kokosmjölk och lĂ„t allt sjuda och koka ihop i 5–6 minuter. Smaka av med lite salt eller fisksĂ„s.

3
Skala och strimla grönsakerna sÄ fint som möjligt. Servera med kokt jasminris och strö över grönsakerna och koriander.