Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk rapsolja
- 2 msk chilisÄs
- 1 msk sweet chilisÄs
- 1 msk oystersÄs ostronsÄs
- 1 tsk ingefÀra riven
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk lime pressad + lite rivet skal
- 3 dl kokosmjölk
- salt eller fisksÄs
Servera med:
5 cm purjolök
0.5 st röd paprika
10 st sockerÀrtor
jasminris kokt
koriander
Gör sÄ hÀr
1
SkÀr kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljorna i en stekpanna och bryn kycklingen.
2
TillsĂ€tt chilisĂ„s, sweet chilisĂ„s, oystersĂ„s, ingefĂ€ra, riven vitlök och limesaft och limeskal. TillsĂ€tt kokosmjölk och lĂ„t allt sjuda och koka ihop i 5â6 minuter. Smaka av med lite salt eller fisksĂ„s.
3
Skala och strimla grönsakerna sÄ fint som möjligt. Servera med kokt jasminris och strö över grönsakerna och koriander.









































