Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
0.5 dl rÄsocker
125 g smör
1 st Àggula

Fyllning:

75 g smör
1.5 dl socker
150 g mandelmassa
2 st Àgg
2 msk vetemjöl
2 msk portvin
25 st dadlar utan kÀrna

Servera med:

grÀdde en klick

Ugn: 225°

1 kaka

Gör sÄ hÀr

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl, socker, smör och Àggula till en deg. LÄt vila kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och lÀgg den i en form med löstagbar botten som Àr 24 cm i diameter. Nagga och förgrÀdda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Rör ihop rumstempererat smör och socker. Blanda i riven mandelmassa, Àgg, mjöl och portvin. HÀll blandningen i formen och lÀgg pÄ delade dadlar.

3
GrÀdda i ca 40 minuter. LÄt kallna. Kakan stelnar om man lÄter den stÄ.