Du behöver

  • 275 g mandelmassa
  • 1 st Ă€ggvita liten

Fyllning:

200 g mörk choklad
0.5 dl vispgrÀdde
0.5 dl mjölk
25 g smör
1 msk pressad apelsinsaft

Glasyr:

200 g mörk choklad

Ugn: 175°

Gör sÄ hÀr

1
Riv mandelmassan och rör den smidig med Àggvitan. Klicka eller spritsa ut smÄ bottnar pÄ plÄt med bakplÄtspapper. GrÀdda mitt i ugnen i ca 8 minuter. LÄt kallna.

2
Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grÀdde, mjölk och smör. Ta kastrullen frÄn vÀrmen och lÀgg i choklad och apelsinsaft. Rör tills chokladen smÀlt. LÄt kallna. LÄt krÀmen stelna i kylen.

3
Spritsa eller bred pÄ krÀmen pÄ den platta sidan av bottnarna. LÄt stelna i frysen.

4
Glasyr: SmÀlt chokladen i vattenbad och doppa toppen pÄ biskvierna. LÄt stelna.