Du behöver
- 275 g mandelmassa
- 1 st Àggvita liten
Fyllning:
200 g mörk choklad
0.5 dl vispgrÀdde
0.5 dl mjölk
25 g smör
1 msk pressad apelsinsaft
Glasyr:
200 g mörk choklad
Ugn: 175°
Gör sÄ hÀr
1
Riv mandelmassan och rör den smidig med Àggvitan. Klicka eller spritsa ut smÄ bottnar pÄ plÄt med bakplÄtspapper. GrÀdda mitt i ugnen i ca 8 minuter. LÄt kallna.
2
Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grÀdde, mjölk och smör. Ta kastrullen frÄn vÀrmen och lÀgg i choklad och apelsinsaft. Rör tills chokladen smÀlt. LÄt kallna. LÄt krÀmen stelna i kylen.
3
Spritsa eller bred pÄ krÀmen pÄ den platta sidan av bottnarna. LÄt stelna i frysen.
4
Glasyr: SmÀlt chokladen i vattenbad och doppa toppen pÄ biskvierna. LÄt stelna.









































