Du behöver

  • 125 g smör mjukt
  • 1.5 dl florsocker
  • 6 st ägg delade i gulor och vitor
  • 125 g mörk choklad 70 %
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk cacao & chili krydda
  • 6 st äggvitor
  • 1.25 dl strösocker

Glasyr:

120 g mörk choklad 70 %
1 dl sirap vit

Fyllning:

1 dl aprikosmarmelad

Garnera med:

15 st pekannötter

Ugn: 175º

8-10 bitar

Gör så här

1
Smörj och bröa en form som är ca 22 cm i diameter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten. Vispa rumstempererat smör och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna, en i taget. Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke. Låt den smälta över hett vattenbad. Rör om då och då. Tillsätt chokladen till äggsmeten.

2
Sikta ner mjölet i smeten och tillsätt cacao & chilikrydda. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke och blanda ner sockret lite i taget. Vänd ner äggvitorna i chokladsmeten. Häll smeten i bakformen och släta till ytan. Grädda kakan i ca 45 minuter och låt den kallna på bakgaller.

3
Glasyr: Smält chokladen i en bunke över hett vattenbad. Låt chokladen svalna något och rör ner vit sirap.

4
Fyllning: Dela kakan i två bottnar och bred marmelad mellan bottnarna. Lägg ihop dem och bred glasyren över kakan. Garnera med pekannötter och låt kakan stå i sval rumstemperatur tills glasyren stelnat.


Kommentar:
Vill du ha lite mer pekannötter i kakan? Grovhacka 1/2 dl och vänd ner i smeten tillsammans med mjölet.