Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 10 g jäst
  • 1 dl fint rågmjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl

Pensling:

vatten
sesamfrö

Ugn: 225°

Gör så här

1
Värm mjölk, honung och salt till 37°. Smula ner jästen i en skål och lös den i degvätskan.

2
Blanda i rågmjöl, grahamsmjöl och vetemjölet lite i taget och arbeta till en elastisk deg. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Kavla ut varje bit och ta ut rundlar med mått som är ca 7 cm i diameter. Pensla med vatten och strö på sesamfrö.

4
Ta ut ett mindre hål i mitten och lägg över på en plåt med bakplåts-papper. Nagga med gaffel och grädda i 10 minuter. Låt svalna på galler.