Du behöver
- 3 dl mjölk
- 1 msk honung
- 0.5 tsk salt
- 10 g jäst
- 1 dl fint rågmjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 2 dl vetemjöl
Pensling:
vatten
sesamfrö
Ugn: 225°
Gör så här
1
Värm mjölk, honung och salt till 37°. Smula ner jästen i en skål och lös den i degvätskan.
2
Blanda i rågmjöl, grahamsmjöl och vetemjölet lite i taget och arbeta till en elastisk deg. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Kavla ut varje bit och ta ut rundlar med mått som är ca 7 cm i diameter. Pensla med vatten och strö på sesamfrö.
4
Ta ut ett mindre hål i mitten och lägg över på en plåt med bakplåts-papper. Nagga med gaffel och grädda i 10 minuter. Låt svalna på galler.