Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 2 st banan mogna

Frosting:

200 g mörk choklad
200 g färskost

Garnera med:

godis t ex kinapuffar

Ugn: 200º

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör smör, socker och sirap smidigt med elvisp.

2
Vispa ner äggen ett i taget och sedan crème fraiche och bananer. Rör i mjölblandningen och blanda till en smet.

3
Låt smeten stå i kylen i 30 minuter. Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck, klicka i smeten och grädda i 17 minuter. Låt svalna.

4
Bryt chokladen i bitar och smält över ett vattenbad. Låt svalna. Vispa färskosten fluffig och rör i chokladen. Spritsa eller klicka frostingen på muffinsen och garnera med godis.