Du behöver
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 125 g smör eller margarin
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 dl ljus sirap
- 2 st ägg
- 0.5 dl crème fraîche
- 2 st banan mogna
Frosting:
200 g mörk choklad
200 g färskost
Garnera med:
godis t ex kinapuffar
Ugn: 200º
Gör så här
1
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör smör, socker och sirap smidigt med elvisp.
2
Vispa ner äggen ett i taget och sedan crème fraiche och bananer. Rör i mjölblandningen och blanda till en smet.
3
Låt smeten stå i kylen i 30 minuter. Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck, klicka i smeten och grädda i 17 minuter. Låt svalna.
4
Bryt chokladen i bitar och smält över ett vattenbad. Låt svalna. Vispa färskosten fluffig och rör i chokladen. Spritsa eller klicka frostingen på muffinsen och garnera med godis.