Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten 37
- 0.5 dl rapsolja
- 2 tsk salt
- 4 dl grahamsmjöl
- 8 dl vetemjöl
- 50 g valnötter
Ugn: 250°
2 bröd
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp.
2
Häll i resten av vattnet, olja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in lätt krossade valnötter. Dela degen i två bitar och forma till två avlånga limpor. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
4
Snitta bröden med vass kniv. Sätt in bröden i ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda bröden i ca 30 minuter.