Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 50 g valnötter

Ugn: 250°

2 bröd

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp.

2
Häll i resten av vattnet, olja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in lätt krossade valnötter. Dela degen i två bitar och forma till två avlånga limpor. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

4
Snitta bröden med vass kniv. Sätt in bröden i ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda bröden i ca 30 minuter.