Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 10 dl vetemjöl special

Pensling:

vatten
sesamfrö
pumpakärnor

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Häll i resten av degspadet.

2
Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet och arbeta ihop till en smidig men lös deg.

3
Platta ut degen i långpanna med bakplåtspapper i botten. Skåra rutor i brödet och låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

4
Pensla med vatten och strö på sesamfrö och pumpakärnor. Tryck till så fröna fastnar. Grädda i 15 minuter. Låt svalna och bryt brödet i rutor.