Du behöver
- 50 g jäst
- 50 g smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 2 msk honung
- 2 dl grahamsmjöl
- 10 dl vetemjöl special
Pensling:
vatten
sesamfrö
pumpakärnor
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Häll i resten av degspadet.
2
Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet och arbeta ihop till en smidig men lös deg.
3
Platta ut degen i långpanna med bakplåtspapper i botten. Skåra rutor i brödet och låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
4
Pensla med vatten och strö på sesamfrö och pumpakärnor. Tryck till så fröna fastnar. Grädda i 15 minuter. Låt svalna och bryt brödet i rutor.