Persikopaj med mandeltäcke

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk bakpulver 150 g smör eller margarin Fyllning: 1 st persikor ca 450 g Mandelsmet:...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk bakpulver
150 g smör eller margarin

Fyllning:

1 st persikor ca 450 g

Mandelsmet:

3 st ägg
0.5 dl strösocker
1 dl sötmandel
2 msk vetemjöl

Ugn: 225º / 175º

Gör så här

1
Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och smör till en grynig massa. Arbeta ihop till en deg.

2
Kavla ut och lägg i en form, 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter.

3
Förgrädda i 225º, 10 minuter. Låt persikorna rinna av väl och lägg dem i formen med den kupiga sidan upp.

4
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna och sockret poröst. Hacka mandeln fint. Blanda med mjöl och rör ner i äggulesmeten.

5
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Bred över persikorna och grädda i 175º, 20 minuter.

Scroll to Top