Du behöver

  • 400 g körsbärstomater 400-500 gram
  • 1 dl färsk basilika
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 0.5 dl persilja
  • 1 st röd chilipeppar
  • 200 g färskost
  • salt
  • 5 st basilikablad
  • 10 st timjankvistar
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl rapsolja

Gör så här

1
Skär av toppen på tomaterna och gröp försiktigt ur innanmätet. Låt dem stå upp och ner för att rinna av.

2
Hacka basilika, timjan och persilja riktigt fint. Dela, kärna ur och hacka chilin fint.

3
Blanda örterna och chilin med färskosten och smaka av med salt. Fyll tomaterna med röran med hjälp av en tesked.

4
Varva fyllda tomater med basilikablad och timjankvistar i en skål eller burk, och fyll på med olja. Kan förvaras i kyl i upp till en vecka.