Du behöver
- 25 g jäst
- 50 st smör eller margarin
- 2.5 dl mjölk
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk kardemumma malen
- 0.5 tsk salt
- vetemjöl ca 7 dl
Fyllning:
2 msk smör eller margarin
0.5 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
1.5 dl hallon
Pensla med:
ägg hackade nötter, pärlsocker
Ugn: 225º
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till 37º. Häll över jästen och rör tills den lösts upp.
2
Tillsätt socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta de-gen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Rör ihop smör, socker och majsstärkelse, och rör i hallonen. Ta upp degen och kavla ut till en rektangel.
4
Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i bitar och ställ med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.
5
Pensla med uppvispat ägg och strö på nötter och pärlsocker. Grädda i 7 minuter.