Du behöver

  • 25 g jäst
  • 50 st smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 0.5 tsk salt
  • vetemjöl ca 7 dl

Fyllning:

2 msk smör eller margarin
0.5 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
1.5 dl hallon

Pensla med:

ägg hackade nötter, pärlsocker

Ugn: 225º

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till 37º. Häll över jästen och rör tills den lösts upp.

2
Tillsätt socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta de-gen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Rör ihop smör, socker och majsstärkelse, och rör i hallonen. Ta upp degen och kavla ut till en rektangel.

4
Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i bitar och ställ med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.

5
Pensla med uppvispat ägg och strö på nötter och pärlsocker. Grädda i 7 minuter.