Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk strösocker

Fyllning:

3/4-1 l blåbär
0.5 dl strösocker
3 msk potatismjöl

Topping:

100 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl

Servera med:

vaniljkräm

Ugn: 200º

Gör så här

1
Hacka snabbt ihop smör, mjöl, mjölk och socker till en deg. Kavla eller tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Låt stå i frysen i 1 timme.

2
2. Ta ut och förgrädda i 10 minuter. Blanda blåbären med socker och potatismjöl, och häll i formen.

3
Riv mandelmassan och skär smöret i tärningar. Blanda med socker och mjöl till en smuldeg.

4
Strö degen över bären och grädda i 175º, 35 minuter. Servera med vaniljkräm.