Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk mjölk
- 1 msk strösocker
Fyllning:
3/4-1 l blåbär
0.5 dl strösocker
3 msk potatismjöl
Topping:
100 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
Servera med:
vaniljkräm
Ugn: 200º
Gör så här
1
Hacka snabbt ihop smör, mjöl, mjölk och socker till en deg. Kavla eller tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Låt stå i frysen i 1 timme.
2
2. Ta ut och förgrädda i 10 minuter. Blanda blåbären med socker och potatismjöl, och häll i formen.
3
Riv mandelmassan och skär smöret i tärningar. Blanda med socker och mjöl till en smuldeg.
4
Strö degen över bären och grädda i 175º, 35 minuter. Servera med vaniljkräm.