Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl havregryn
  • 0.5 dl kruskakli
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl flytande fett
  • 0.25 dl mjölk lättmjölk

Ugn: 250º

Gör så här

1
Mät upp de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt fett och mjölk.

2
Rör om och skrapa ned degen på mjölat bord. Forma till en längd och dela den i tolv bitar.

3
Forma bitarna till runda bullar och lägg på en papperstäckt plåt.

4
Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda bullarna i ca 12 minuter. Servera bullarna direkt eller lätt avsvalnade. Bullarna kan frysas.


Kommentar:
Du kan byta ut mjölken mot filmjölk eller yoghurt med låg fetthalt och då ersätta bakpulvret med 1 tsk bikarbonat. Om du inte tål mjölksocker, ersätt mjölken med havredryck.