Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl havregryn
- 0.5 dl kruskakli
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl flytande fett
- 0.25 dl mjölk lättmjölk
Ugn: 250º
Gör så här
1
Mät upp de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt fett och mjölk.
2
Rör om och skrapa ned degen på mjölat bord. Forma till en längd och dela den i tolv bitar.
3
Forma bitarna till runda bullar och lägg på en papperstäckt plåt.
4
Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda bullarna i ca 12 minuter. Servera bullarna direkt eller lätt avsvalnade. Bullarna kan frysas.
Du kan byta ut mjölken mot filmjölk eller yoghurt med låg fetthalt och då ersätta bakpulvret med 1 tsk bikarbonat. Om du inte tål mjölksocker, ersätt mjölken med havredryck.