Du behöver

  • 2 st potatis
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 800 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st örter Findus
  • 1 msk lök riven gul
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kalvfond konc.
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald

Till stekning:

2 tsk smör

Gör så här

1
Koka och pressa potatisarna. Blanda med potatismjöl, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla i 30 minuter.

2
Tillsätt färs, ägg, örter, lök, senap, fond, salt och peppar. Arbeta ihop till en smidig och ganska fast färs. Olja händerna och rulla köttbullar. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

3
Stek köttbullarna i omgångar i en het stekpanna med ytterst lite matfett, ca 6 minuter. Skaka pannan så att köttbullarna får fin färg runt om. Värm köttbullarna före serveringen.