Du behöver
- 2 st potatis
- 1 msk potatismjöl
- 0.75 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 800 g blandfärs
- 1 st ägg
- 1 st örter Findus
- 1 msk lök riven gul
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk kalvfond konc.
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
Till stekning:
2 tsk smör
Gör så här
1
Koka och pressa potatisarna. Blanda med potatismjöl, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla i 30 minuter.
2
Tillsätt färs, ägg, örter, lök, senap, fond, salt och peppar. Arbeta ihop till en smidig och ganska fast färs. Olja händerna och rulla köttbullar. Lägg dem på ett bakplåtspapper.
3
Stek köttbullarna i omgångar i en het stekpanna med ytterst lite matfett, ca 6 minuter. Skaka pannan så att köttbullarna får fin färg runt om. Värm köttbullarna före serveringen.