Du behöver
Marängbakelse:
3 st äggvitor
0.5 tsk pressad citronsaft
1.5 dl strösocker
Fyllning:
2 dl vispgrädde
Jordgubbssalsa:
500 g jordgubbar
2 msk sirap vit
2 msk balsamicovinäger
2 msk hackad mynta
Garnera med:
mynta
Ugn: 125°
Gör så här
1
Marängbakelse: Vispa äggvitor och citronsaft i en torr, ren bunke med rena vispar till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i sänder och vispa till en tjock marängsmet.
2
Lägg marängsmeten i en spritspåse med tyll. Spritsa ut 8 rundlar, som är 7–8 cm diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på bakgaller. Vispa grädden i en bunke.
3
Salsa: Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Blanda jordgubbar, vit sirap, balsamvinäger och mynta i en skål.
4
Lägg en klick grädde i varje rundel. Toppa med jordgubbssalsan och garnera med färsk mynta. Servera.