Du behöver

Marängbakelse:

3 st äggvitor
0.5 tsk pressad citronsaft
1.5 dl strösocker

Fyllning:

2 dl vispgrädde

Jordgubbssalsa:

500 g jordgubbar
2 msk sirap vit
2 msk balsamicovinäger
2 msk hackad mynta

Garnera med:

mynta

Ugn: 125°

Gör så här

1
Marängbakelse: Vispa äggvitor och citronsaft i en torr, ren bunke med rena vispar till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i sänder och vispa till en tjock marängsmet.

2
Lägg marängsmeten i en spritspåse med tyll. Spritsa ut 8 rundlar, som är 7–8 cm diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på bakgaller. Vispa grädden i en bunke.

3
Salsa: Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Blanda jordgubbar, vit sirap, balsamvinäger och mynta i en skål.

4
Lägg en klick grädde i varje rundel. Toppa med jordgubbssalsan och garnera med färsk mynta. Servera.