Du behöver
- 400 g räkor oskalade
- 6 st havskräftor kokta
- 50 g sockerärtor
- 1 kruka vattenkrasse
- 1 msk citronolivolja alt olivolja med rivet citronskal
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 tsk honung gärna akaciahonung
- 1 msk dill grovhackad
- 1 msk gräslök skivad
- salt och peppar
- mâchesallad
Garnera med:
dill
Gör så här
1
1. Skala räkorna och havskräftorna. Lägg räkorna i en skål. Dela kräftstjärtarna på längden och spara dem till garnering. Spara 6 klor till garnering.
2
2. Strimla sockerärtorna fint. Grovhacka vattenkrassen och blanda med sockerärtor och skaldjur. Tillsätt citronolivolja, citronsaft, honung, dill, och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
3
3. Lägg sköljd sallad i 6 cocktailglas. Lägg en blomkålsterrin i mitten och fördela skaldjurssalladen ovanpå. Garnera med kräftstjärtar, klor och dill.