Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd

Fyllning:

1 st räkor 360 g
1 st kräftstjärtar 360g
4 st hårdkokta ägg
2 msk gräslök
1 dl hackad dill
2 dl crème fraîche
salt peppar

Garnera med:

1 dl majonnäs
3 dl crème fraîche
1 dl hackad dill
3 msk gräslök
3 st hårdkokta ägg
12 skiva färskrökt lax
10 cm gurka
0.5 st citron
250 g skalade räkor ca 625 g oskalad vikt
dill

10 bitar

Gör så här

1
Lägg bröden bredvid varandra tre och tre och skär ut en rundel med hjälp av en form som är 25 cm i diameter. Det ska bli tre tårtbottnar.

2
Fyllning: Låt räkor och kräftstjärtar rinna av och hacka dem grovt. Blanda med hackade ägg, finklippt gräslök, dill och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

3
Bred hälften av röran på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och bred på resten av fyllningen. Lägg på de sista bröden.

4
Garnering: Blanda majonnäs och crème fraiche och bred runt om och ovanpå tårtan. Tryck fast dill och gräslök runt om tårtan. Garnera med äggklyftor, lax, skivad gurka, citronskivor, räkor och dill.