Du behöver

Deg:

25 g jäst
2.5 dl vatten 37
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
0.5 tsk strösocker
5.5 dl vetemjöl

Fyllning:

1 st pizzasås burk
5 dl mozzarella finns färdigriven i påse
1 st rödlök
50 g salami
50 g rucolasallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt ljummet vatten, olja, salt, socker och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg i ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 timme.

2
Ta upp degen på mjölat bakbordet och arbeta ihop degen. Dela degen i 10 bitar. Kavla ut varje bit till runda pizzor och lägg dem på ett bakplåtspapper. Bred en sked pizzasås på varje pizza, men spara en liten kant runt om utan sås. Strö över 1/2 dl mozzarellaost och lite rödlök skivad i tunna ringar på varje pizza. Grädda på het plåt mitt i ugnen i 10–12 minuter.

3
Lägg tunna skivor salami och rucolasallad på pizzorna. Servera!