Du behöver
- kycklingfiléer ca 900 g
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 msk smält smör
- 2 krm soja
- rivet citronskal
Citron- och myntasås:
4 dl crème fraîche
1 st citron rivet skal
2 msk mynta finhackad
salt svartpeppar
Servera med:
rädisor
grön sparris
Ugn: 225°
Gör så här
1
Torka av kycklingfiléerna med hushållspapper. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och pensla med smält smör blandat med soja.
2
Stek filéerna mitt i ugnen i ca 25 minuter. Kontrollera att de är genomstekta. Låt svalna. Skiva filéerna, lägg upp dem på ett fat och garnera med citronskal.
3
Citron- och myntasås: Blanda crème fraiche, citronskal och mynta. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingfilén med rädisor, kokt grön sparris och citron- och myntasås.