Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Fyllning:

lemoncurd finns att köpa färdig på burk

Maräng:

0.75 dl vatten
1.5 dl socker
1 msk socker
3 st äggvitor
1 tsk pressad citron

Garnera med:

citronskiva
citronmeliss

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

2
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk.

3
Fördela drygt hälften av smeten i formarna och lägg i en klick lemoncurd. Fyll på med resten av smeten och grädda i 12 minuter.

4
Maräng: Koka upp vatten och 1 1/2 dl socker i en kastrull och koka tills temperaturen är 122°, använd termometer.

5
Vispa äggvitor, socker och citronsaft i en skål till ett fast skum. Tillsätt den varma sockerlagen under vispning och vispa tills marängen svalnat. Fyll en spritspåse med marängsmet och spritsa på muffinsen.