Du behöver

  • 0.75 dl havregryn
  • 0.5 dl grahamsmjöl eller fullkornsvete
  • 2.5 msk flytande fett (ca 40 g)
  • 1 msk råsocker strö eller sötningsmedel strö-

Till ostmassan:

3.5 st gelatinblad
1 st citron
150 g kesella (1% fett)
1.25 dl lättyoghurt naturell
1 msk råsocker strö
1 st ägg

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda havregryn, mjöl, fett och socker eller sötningsmedel.

2
Fördela i en bakform med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Tryck ut till en jämn botten och grädda i 10 minuter.

3
Lägg gelatinet i blöt och riv citronen. Blanda samman kesella, yoghurt, råsocker och 1 tsk av citronskalet. Tillsätt äggulan. Vispa vitan till ett fast skum.

4
Smält gelatinet på svag värme, passa noga! Rör ned gelatinlösningen i ostsmeten och tillsätt sedan äggviteskummet.

5
Skrapa ned smeten i formen med havrebottnen och täck över med plastfilm. Låt stå i kylen i 1–2 timmar. Garnera med citronskivor.