Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl

Glasyr:

1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
polkagris

Ugn: 175°

Gör så här

1
Lägg smöret och chokladen i bitar i en kastrull och låt smälta på svag värme under omrörning.

2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda salt, kakao och mjöl, och sikta ner i smeten.

3
Tillsätt smörchokladen och blanda till en smet. Häll i en smord form och grädda i 30 minuter. Låt kakan kallna.

4
Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält och låt stelna något innan den breds över kakan.

5
Garnera med polkagrisspiraler eller annat godis.


Kommentar:
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten!