Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 200 g mörk choklad
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl kakao
- 1.5 dl vetemjöl
Glasyr:
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
polkagris
Ugn: 175°
Gör så här
1
Lägg smöret och chokladen i bitar i en kastrull och låt smälta på svag värme under omrörning.
2
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda salt, kakao och mjöl, och sikta ner i smeten.
3
Tillsätt smörchokladen och blanda till en smet. Häll i en smord form och grädda i 30 minuter. Låt kakan kallna.
4
Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält och låt stelna något innan den breds över kakan.
5
Garnera med polkagrisspiraler eller annat godis.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten!