Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk senap grov
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn i 1 msk matfett och krydda med salt och peppar. Ta upp ur stekpannan.

2
Skala och hacka lök och vitlök och skiva svampen. Fräs i resten av matfettet.

3
Späd med vin och vatten, och koka upp. Tillsätt fond, senap och grädde, och lägg i köttet.

4
Koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.