Du behöver

  • 4 skiva kycklingfilé tunnskivad
  • 2 tsk ketjap manis indonesisk soja
  • svartpeppar
  • 1 tsk matfett

Salsa:

2 st avokado
1 st lime
10 st plommontomater små
2 st salladslökar
1 msk sweet chilisås
flingsalt svartpeppar

Servera med:

3 st pitabröd
salladsblad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Pensla kycklingfiléerna med ketjap manis, peppra lätt och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 1 minut per sida.

2
Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur fruktköttet med en sked och dela det samtidigt i bitar. Lägg över i en skål och pressa över limesaft.

3
Dela tomaterna och ta bort kärnorna och skiva löken. Lägg ner i skålen med avocado. Tillsätt sweet chili och rör om. Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar. Värm pitabröden och lägg salladsblad, salsa och kycklingfilé i bröden. Servera genast.