Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 125 g smör
- 50 g jäst
- 1 dl mjölk
- 1 st ägg
Fyllning:
75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 250°
Gör så här
1
Blanda mjöl och socker och finfördela smöret häri. Rör ut jästen i kall mjölk och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ett lätt uppvispat ägg. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa övertäckt i 1 timme.
2
Rör ihop rumstempererat smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen.
3
Ta upp degen och kavla ut till en platta. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i bitar och ställ i formar. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
4
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 8 minuter.