Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 50 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg

Fyllning:

75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Blanda mjöl och socker och finfördela smöret häri. Rör ut jästen i kall mjölk och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ett lätt uppvispat ägg. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa övertäckt i 1 timme.

2
Rör ihop rumstempererat smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen.

3
Ta upp degen och kavla ut till en platta. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i bitar och ställ i formar. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

4
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 8 minuter.