Du behöver

  • 50 g jäst
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  • 9.5 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör eller margarin
0.5 dl socker
1 msk kanel

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt och det mesta av mjölet.

2
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Rör ihop rumstempererat smör, socker och kanel till fyllningen.

4
Ta upp degen och kavla ut den till en kaka som är 60×40 cm. Bred på fyllningen och vik kakan dubbel på längden.

5
Skär längden i 2 cm breda remsor och snurra ihop till knutar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

6
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.