Du behöver

  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 6 st bittermandel
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • vetemjöl ca 7 dl
  • 2 tsk hjorthornssalt

Pensla med:

2 msk grädde

Dekorera med:

pärlsocker
50 g mandel

Gör så här

1
Rör mjukt smör och socker poröst. Riv bittermandlarna fint och tillsätt dem tillsammans med mjölk och ägg.

2
Blanda vetemjöl och hjorthornssalt, och rör ner i smeten. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar som formas till rullar, ca 4 cm i diameter. Dela rullarna i 10 bitar vardera.

4
Fördela bitarna i bakformar på plåtar. Pensla med grädde och strö över pärlsocker och hackad mandel.

5
Grädda kubbarna mitt i ugnen, ca 12 minuter. Låt dem kallna på bakgaller utan bakduk.