Du behöver
- 125 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 6 st bittermandel
- 1.5 dl mjölk
- 1 st ägg
- vetemjöl ca 7 dl
- 2 tsk hjorthornssalt
Pensla med:
2 msk grädde
Dekorera med:
pärlsocker
50 g mandel
Gör så här
1
Rör mjukt smör och socker poröst. Riv bittermandlarna fint och tillsätt dem tillsammans med mjölk och ägg.
2
Blanda vetemjöl och hjorthornssalt, och rör ner i smeten. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar som formas till rullar, ca 4 cm i diameter. Dela rullarna i 10 bitar vardera.
4
Fördela bitarna i bakformar på plåtar. Pensla med grädde och strö över pärlsocker och hackad mandel.
5
Grädda kubbarna mitt i ugnen, ca 12 minuter. Låt dem kallna på bakgaller utan bakduk.