Du behöver

  • 250 g smör eller margarin
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl hallonsylt

Garnera med:

2 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i ägg- och sockersmeten. Arbeta ihop till en deg och dela den i två lika stora delar.

2
Arbeta in kakao i den ena degbiten. Rulla ut fyra längder av varje degbit som är lika långa som plåten.

3
Lägg en ljus och en mörk längd bredvid varandra och platta till dem lätt. Gör en fördjupning i mitten och klicka i sylt. Gör likadant med resterande längder. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

4
Rör ihop florsocker och vatten och ringla över längderna direkt. Skär de varma längderna i sneda snitt och låt kallna.