Du behöver
- 250 g smör eller margarin
- 1.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 dl hallonsylt
Garnera med:
2 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i ägg- och sockersmeten. Arbeta ihop till en deg och dela den i två lika stora delar.
2
Arbeta in kakao i den ena degbiten. Rulla ut fyra längder av varje degbit som är lika långa som plåten.
3
Lägg en ljus och en mörk längd bredvid varandra och platta till dem lätt. Gör en fördjupning i mitten och klicka i sylt. Gör likadant med resterande längder. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
4
Rör ihop florsocker och vatten och ringla över längderna direkt. Skär de varma längderna i sneda snitt och låt kallna.