Galette med persika

Du behöver 5 dl vetemjöl 0.5 dl socker 0.5 tsk salt 150 g smör eller margarin 15 g jäst 2 msk vatten 1 st ägg...

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g smör eller margarin
  • 15 g jäst
  • 2 msk vatten
  • 1 st ägg

Fyllning:

25 g smör eller margarin
3 msk socker
2 st persikor
vatten

Garnera med:

vinbärsklasar

Ugn: 250°

Det här behövs till 8 bitar:

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker och salt i en skål. Finfördela smöret i blandningen.

2
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt ägget. Rör ner i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Kavla ut till en rund kaka, ca 23 cm i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Vik upp degen runt om till en 2 cm bred kant.

4
Klicka ut smöret på kakan och lägg på persikoklyftor. Strö över socker och grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter. Stänk lite vatten över den nygräddade kakan så blir den glansig. Garnera med vinbärsklasar.

Scroll to Top