Du behöver
- 50 g jäst (1 pkt)
- 1 dl rapsolja eller 100 g smält laktosfritt margarin
- 5 dl mjölk eller vatten
- 1 msk örtkrydda t ex Franska örter, torkade
- 2 tsk salt
- 2 tsk strösocker
- 1.5 dl pofiber
- 10 dl glutenfri mjölmix
Till penslingen:
vatten
örtkrydda (ca 1 msk)
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula jästen och rör ut med degspadet, som först har värmts till 37°. Tillsätt de stötta kryddorna, salt, socker och Pofiber.
2
Låt stå i 10 minuter och arbeta sedan in 9 dl mjölmix. Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt i 25 minuter.
3
Arbeta ihop degen med mer mjölmix och skrapa ned på arbetsbordet. Knåda degen en kort stund och dela den sedan i 16 bitar.
4
Lägg bullarna på en papperstäckt plåt och låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla därefter med vatten och strö på kryddgrönt.
5
Grädda till lagom färg i ca 12 minuter. Låt kallna i bakduk. Bullarna kan frysas!