Du behöver

  • 50 g jäst (1 pkt)
  • 1 dl rapsolja eller 100 g smält laktosfritt margarin
  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 1 msk örtkrydda t ex Franska örter, torkade
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1.5 dl pofiber
  • 10 dl glutenfri mjölmix

Till penslingen:

vatten
örtkrydda (ca 1 msk)

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula jästen och rör ut med degspadet, som först har värmts till 37°. Tillsätt de stötta kryddorna, salt, socker och Pofiber.

2
Låt stå i 10 minuter och arbeta sedan in 9 dl mjölmix. Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt i 25 minuter.

3
Arbeta ihop degen med mer mjölmix och skrapa ned på arbetsbordet. Knåda degen en kort stund och dela den sedan i 16 bitar.

4
Lägg bullarna på en papperstäckt plåt och låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla därefter med vatten och strö på kryddgrönt.

5
Grädda till lagom färg i ca 12 minuter. Låt kallna i bakduk. Bullarna kan frysas!