Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st apelsin

Glasyr:

2.5 dl florsocker
2.5 msk apelsin pressad saft
50 g apelsinskal syltade
0.5 dl pistaschmandel hackad

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst i en skål.

2
Tillsätt det avsvalnade smöret. Sikta ner vetemjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver. Riv skalet på apelsinen och pressa 1 dl saft. Rör ner i smeten.

3
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter innan den stjälps upp på bakgaller med smörpapper. Låt kakan kallna.

4
Blanda florsocker och apelsinsaft till en jämn smet. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över hackade apelsinskal och hackad pistaschmandel.