Du behöver

  • 150 g margarin laktosfritt
  • 3 st ägg
  • 2 3/4 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao

Till servering:

2 dl vispgrädde laktosfri

Ugn: 175°

Det här behövs till 8–10 bitar:

Gör så här

1
Smörj en bakform, som rymmer ca 1 1/2 l, med kallt laktosfritt margarin och “bröa” med mjöl.

2
Smält margarinet. Vispa äggen och sockret lätt, bara så att de två ingredienserna blandar sig.

3
Sikta ned mjöl och kakao i äggsmeten. Tillsätt det avsvalnade margarinet och rör ihop till en jämn smet.

4
Häll ner smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den. Servera med vispad grädde.


Kommentar:
Vill du vara säker på att kakan inte fastnar – lägg ett bakplåtspapper i botten så lossnar kakan lätt!
Kladdkakan kan bakas i förväg och den är också god att servera kylskåpskall.