Du behöver
- 150 g margarin laktosfritt
- 3 st ägg
- 2 3/4 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
Till servering:
2 dl vispgrädde laktosfri
Ugn: 175°
Det här behövs till 8–10 bitar:
Gör så här
1
Smörj en bakform, som rymmer ca 1 1/2 l, med kallt laktosfritt margarin och “bröa” med mjöl.
2
Smält margarinet. Vispa äggen och sockret lätt, bara så att de två ingredienserna blandar sig.
3
Sikta ned mjöl och kakao i äggsmeten. Tillsätt det avsvalnade margarinet och rör ihop till en jämn smet.
4
Häll ner smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den. Servera med vispad grädde.
Vill du vara säker på att kakan inte fastnar – lägg ett bakplåtspapper i botten så lossnar kakan lätt!
Kladdkakan kan bakas i förväg och den är också god att servera kylskåpskall.